Wat is Energetische Therapie

De gedachte achter energetische therapie is dat alles energie is. Alles wat leeft, denk aan de dieren, planten en natuurlijk ook de mens, bestaat uit levensenergie. Levensenergie is het fundament van het leven en de basis van gezondheid. Voor een goede balans en een gezond lichaam is energie die onbelemmerd kan stromen dan ook onontbeerlijk. Een energetisch therapeut begeleidt je om de energie weer te laten stromen, zodat je je weer gezond voelt en vitaliteit ervaart.

Energetische therapie kan je daarom ook  helpen bij het bewust worden, accepteren en loslaten van blokkades. Je voelt daardoor meer verbinding met je innerlijke zelf

Energetische therapie is best een breed begrip. Het richt zich eigenlijk op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam. Het bevorderd simpelweg het zelfhelend vermogen, wat ieder mens van natura bij zich draagt. Het is een oeroude natuurlijke behandelmethode die universele energie gebruikt om je gezond te maken of te houden.

Deze universele energie brengt jou weer in balans en helpt het zelf genezend vermogen van je lichaam te activeren waardoor de energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Hierdoor kom je weer in je eigen kracht te staan en krijg je weer energie.

Energetische therapie richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op de gehele mens: op het lichamelijke, het energetische en psychische (emotioneel, mentaal en spiritueel) niveau, de omgeving van de mens en de wisselwerking hiermee.